COOKING

Ένα χοιρινό σκέτο «λουκούμι»: Η απόλυτη συνταγή που θα απογειώσει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2023

Ένα χοιρινό σκέτο «λουκούμι»: Η απόλυτη συνταγή που θα απογειώσει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
www.fiordifrolla.it
Ένα χοιρινό λουκούμι για το γιορτινό τραπέζι.

Το χοιρινό είναι το κρέας που τιμούμε περισσότερο από κάθε άλλο στις γιορτές. Μαγειρεμένο πότε στο φούρνο πότε στην κατσαρόλα, αρωματίζεται με βότανα και μπαχαρικά, μεθάει με κρασί και κάνει την καλύτερη παρέα με μήλα αλλά και με κυδώνια, δαμάσκηνα βερίκοκα, σταφίδες και σύκα. Σήμερα ετοιμάζουμε ένα χοιρινό λουκούμι. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

1,3 κιλά χοιρινό φιλέτο

8 μήλα

½ ποτήρι λευκό κρασί

½ ποτήρι ξηρό κρασί Marsala

3 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας λάδι

20 γρ. βούτυρο

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

4 φύλλα φασκόμηλου

3 αποξηραμένα μούρα

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.fiordifrolla.it

Εκτέλεση

Κάνουμε μασάζ στο κρέας με το αλάτι και το πιπέρι. Αν ο κρεοπώλης δεν το έχει κάνει ήδη, το δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Σκεπάζουμε τα κόκαλα με αλουμινόχαρτο για να μην μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα, που μπορεί να μπει στον φούρνο, μαζί με λάδι και βούτυρο. Το γυρίζουμε πολλές φορές με δύο ξύλινες κουτάλες για να μην τρυπηθεί και να πάρει ομοιόμορφο χρώμα. Προσθέτουμε τα δύο είδη κρασιού, το σκόρδο, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και τα μούρα.

Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας στον φούρνο και μαγειρεύουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, περιχύνοντας το κατά διαστήματα με τους χυμούς του ψησίματος. Όταν περάσει η μισή ώρα, προσθέτουμε τα ολόκληρα μήλα. Στο τέλος του ψησίματος αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, αφαιρούμε τον σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε το φιλέτο με τους χυμούς του και τα μήλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.