COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η Τζένη Μπαλατσινού μαγειρεύει την πιο γλυκιά lemon pie


12 Μαΐου 2015

99981976.jpg

Υλικά:

  • 1 μεγάλο πακέτο μπισκότα βουτύρου
  • 21 γραμμάρια Sweete stevia
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα Print
  • 300 γραμμάρια τυρί φιλαδέλφεια
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε με το βούτυρο, για να μαλακώσουν και να μπορέσουμε να κάνουμε την βάση του γλυκού. Στρώνουμε τα μπισκότα στο κάτω μέρος ενός ταψιού και γύρω γύρω στο στεφάνι και αφήνουμε το ταψί για περίπου 1' στο ψυγείο, για να δέσει. Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί, τους 2 κρόκους, το ξύσμα και το χυμό από λεμόνι και περιχύνουμε το μείγμα αυτό στη βάση του γλυκού. Σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια με τη Sweete stevia, μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τέλος τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό σηκώνοντας τη με το πιρούνι, για να φτιάξουμε λοφία. Αν είναι χτυπημένη καλά θα σταθεί στο ψήσιμο αλλιώς, θα πέσει, αλλά δεν πειράζει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 °C για περίπου 10-15' μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

sweete_stevia_packshot