COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

To 7ήμερο πλάνο ευεξίας μου: 1η Μέρα


Τζένη Μπαλατσινού

19 Μαΐου 2017

jennydetoxsmoothie.jpg

Για τα δύο τελευταία, δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Τα γνωρίζετε ήδη. Οχτώς ώρες (τις σωστές ώρες) ύπνου την ημέρα και απενεργοποίηση κινητού τηλεφώνου και κλείσιμο υπολογιστή για να διαβάσω κάποιο βιβλίο, να κάνω διαλογισμό, να μιλήσω με τα παιδιά μου. Για το πρώτο κομμάτι, τη σωστή διατροφή, θα σας αποκαλύψω λίγα περισσότερα πράγματα. Λατρεύω τα smoothie - φρουτένια και πράσινα - και ξέρω πως ένα smoothie την ημέρα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πραγματα από το να δώσει λάμψη στην επιδερμίδα μας και να κάνει τα μάτια μας πιο ζωντανά. Μπορεί να μας δώσει ενέργεια, να βελτιώσει τη διαδικασία της πέψης και να μας βοηθήσει να χάσουμε μερικά κιλά. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή.

Έχω όμως και ένα μικρό μυστικό σε όλο αυτό, που συμβάλλει σε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και λέγεται: πράσινο τσάι. Όπως μπορεί ήδη να ξέρετε, το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά και συμβάλλουν στην προστασία της υγείας μας, ενώ περιέχει βιταμίνες C, και B, καθώς επίσης κάλλιο και μαγγάνιο. Γι αυτό, λοιπόν, κι εγώ στα smoothies που φτιάχνω αντί για σκέτο νερό, βάζω πρασινο τσάι Lipton. Μάλιστα, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιώ διαλέγω και την ανάλογη γεύση ανάμεσα στις τόσες που έχει το Lipton Green Tea.

Από σήμερα και για 6 ακόμα ημέρες θα μοιράζομαι μαζί σας και από ένα αγαπημένο μου Smoothie με πράσινο τσάι, το οποίο μπορείτε να το πίνετε κάθε πρωί. Επιπλέον, καλό θα ήταν, κατά τη διάρκεια αυτού του 7ήμερου πλάνου ευεξίας να αποφεύγετε να καπνίζετε, να πίνετε αλκοόλ, να τρώτε γαλακτοκομικά, να πίνετε καφέδες και να τρώτε γλυκά.

Πάμε, λοιπόν με το πρώτο και αγαπημένο μου smoothie.

Smoothie για ευεξία

Υλικά:
1 μπανάνα
1 μήλο
1 φλιτζάνι σπανάκι
¾ φλιτζανιού ανανά
½ κ. σούπας τζίντζερ
1 κ. σούπας σπόροι κολοκύθας
1 φλιτζάνι Lipton Jazzy Goji & Blueberry Green Tea

Εκτέλεση:

Τα βάζετε όλα στο μπλέντερ. Και απολαμβάνετε.

Καλή αρχή!