COOKING SUGAR, SUGAR

Το γρήγορο σοκολατένιο γλυκό για τις βραδινές ορέξεις


1 Σεπτεμβρίου 2016

vegan-brownie.jpg

Πόσες φορές έχετε αθετήσει την υπόσχεση που έχετε δώσει στον εαυτό σας, πως δεν θα ξαναφάτε γλυκό το βράδυ. Όσες φορές και αν έχετε πει αυτό το "ΠΟΤΕ", πάντα καταλήγετε στο σοφό "ποτέ μην λες ποτέ" και ψάχνετε απεγνωσμένα κάτι "για να αλλάξετε τη γεύση από το αλμυρό". Τουλάχιστον εμείς αυτή τη δικαιολογία χρησιμοποιούμε. Επειδή, λοιπόν, μερικές συνήθειες δεν κόβονται και τόσο εύκολα, βρήκαμε μία συνταγή για τις βραδινές λιγούρες που θα μας χαρίσει μόνο απόλαυση και μηδέν τύψεις. Την ανακαλύψαμε στο Minimalist Baker και ω ναι έχει μέσα και σοκολάτα! Σας παρουσιάζουμε και σας προκαλούμε να δοκιμάσετε το Raw Vegan Brownie με Σοκολατένιο Ganache. Αυτά το brownie είναι εντελώς raw - αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου ψήσιμο. Μόνο ψυγείο. Γίνεται μέσα σε 20 λεπτά και τα υλικά που χρειάζεται είναι σούπερ απλά. Υλικά Για τα brownies

  • 93 γρ. + 47 γρ. ωμά καρύδια, χωριστά + και λίγα ακόμα για τη γαρνιτούρα
  • 150 γρ.. ωμά αμύγδαλα
  • 425 γρ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι (αν είναι αποξηραμένοι μουλιάστε τους σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά και στραγγίξτε τους)
  • 60 γρ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. σταγόνες κακάο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για το ganache frosting

  • 59ml γάλα αμυγδάλου
  • 175 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/4 - 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι καρύδια και αμύγδαλα και τα αλέθουμε
  2. Ρίχνουμε μέσα και τη σκόνη κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ και τους χουρμάδες και αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βάζουμε τα αμύγδαλα και το μείγμα με το κακάο στο μπλέντερ και καθώς αλέθουμε, ρίχνουμε μικρές χούφτες από τους αλεσμένους χουρμάδες.
  5. Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα είδους ζύμης, και αν χρειάζεται βάζουμε λίγο περισσότερους χουρμάδες. Το ζητούμενο είναι να μην διαλύεται η ζύμη αν την πιέσουμε με το χέρι μας.
  6. Βάζουμε το μείγμα του brownie σε ένα μικρό ταψάκι και πριν το στρώσουμε από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια και τις σταγόνες κακάο. Ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το στρώνουμε με τα χέρια μας ώστε να μην κάνει καρουμπαλάκια.
  7. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10 με 15 λεπτά.
  8. ΓΙΑ ΤΟ GANACHE: Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων για 45 δευτερόλεπτα. Διαφορετικά το ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι και μετά το βάζουμε στο μπολ.
  9. Αμέσως βάζουμε τη σοκολάτα. Δεν το αγγίζουμε για δύο λεπτά ώστε να λιώσει.
  10. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα ξύλινο κουτάλι και μετά βάλουμε το λιωμένο λάδι καρύδα και χρησιμοποιούμε ένα σύρμα για να ανακατέψουμε. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  11. Το βγάζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Χτυπάμε πάλι με το σύρμα για να δέσουν. Θέλουμε να γίνει fluffy, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.
  12. Βάζουμε το frosting πάνω από τα brownies, ρίχνουμε για γαρνιτούρα μερικά αμύγδαλα και σταγόνες κακάο.

Έτοιμο!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.