Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σπιτικό κρουασάν και μάλιστα χωρίς βούτυρο!
Υλικά
450 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
200 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
70 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήστε τη για 10 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ βάλτε το αλεύρι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και προσθέστε το γάλα με τη μαγιά. Ανακατέψετε τα συστατικά για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Αν δεν έχετε μπλέντερ μπορείτε να δουλέψετε τη ζύμη με τα χέρια σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 3 ώρες.
Μόλις περάσει ο χρόνος, ανοίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε έναν κύκλο με πάχος μισό εκατοστό. Με ένα μαχαίρι κόψτε κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου και διπλώστε τα γύρω από τον εαυτό τους, ώστε να σχηματίσετε τα κρουασάν. Βάλτε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλη μία ώρα. Μαγειρέψτε τα κρουασάν στο φούρνο, προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν είναι διογκωμένα και έχουν ένα χρυσό χρώμα, βγάλτε τα από το φούρνο.
Πηγή φωτογραφίας: bakingamoment.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.