Φτιάχνουμε το παραδοσιακό ρυζόγαλο

Σάββατο 16 Νοέμβριος 2019

Όλοι έχουμε δοκιμάσει ρυζόγαλο από τη γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί και ζητούσαμε κι άλλο. Ίσως από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα γλυκά. 

Υλικά 

1 λίτρο γάλα 

250 γρ ρύζι γλασέ

5 κ. της σούπας ζάχαρη

Κανέλα σε σκόνη

Για άρωμα

Μισή βανίλια σκόνη 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια,  μέχρι να μαλακώσει πολύ και να απορροφήσει το υγρό. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάει να πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι, σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς. Ύστερα προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κανέλας.