COOKING SUGAR, SUGAR

Σοκολατένιος πειρασμός για τους ερωτευμένους: Τούρτα με μους σοκολάτας


14 Φεβρουαρίου 2020

Σοκολατένιος πειρασμός για τους ερωτευμένους: Τούρτα με μους σοκολάτας

Η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ιδανική μέρα για γλυκές αμαρτίες. Η τέλεια ευκαιρία να αφεθείς σε ένα υπέροχο γλυκό. Ο ιδανικός τρόπος για να ευχηθείς στον καλό σου και να του δείξεις την αγάπη σου. Καρδούλες και σοκολάτα έχουν την τιμητική τους ίσως γιατί έχουμε ταυτίσει τη σοκολάτα με τον ερωτισμό. Έτσι λοιπόν σήμερα φτιάχνουμε βελούδινη σοκολατένια τούρτα μους για όλους όσους λατρεύουν τη σοκολάτα.

Υλικά 

Για το παντεσπάνι

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 βανίλια

170 γρ. αλεύρι 

90 γρ. κακάο σκόνη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

200 γρ ζάχαρη

200 ml νερό

½ χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση

300 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

500 γρ. κουβερτούρα

10 ασπράδια αυγών

6 κρόκοι αυγών

50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και κομμένα 

Εκτέλεση 

Για το σιρόπι παίρνουμε  μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 200 γρ ζάχαρη, 200 ml νερό και μισό χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για να γίνουν αφράτα και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από τη φόρμα. 

Για τη μους βάζουμε σε μια κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Αφαιρούμε από φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ τα δέκα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Και στη συνέχεια προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας και έπειτα τα θρυμματισμένα φουντούκια. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία επίπεδα με ένα μαχαίρι. Κόβουμε από έξω προς τα μέσα, γύρω γύρω μέχρι να κοπεί όλο το παντεσπάνι. Συνεχίζουμε όμοια και τα υπόλοιπα επίπεδα.

Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην φόρμα και το σιροπιάζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη ποσότητα της μους σοκολατας και την απλώνουμε με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε σε όλα τα επίπεδα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Γαρνίρουμε με ό,τι θέλουμε και απολαμβάνουμε. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.