COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτα και λαχταριστά ντόνατς στον φούρνο


24 Μαρτίου 2020

Αφράτα και λαχταριστά ντόνατς στον φούρνο

Tα πιο εύκολα και λαχταριστά ντόνατς γίνονται και στο φούρνο σου.

Υλικά

600 γρ. αλεύρι

2 αυγά

70 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

100 γρ. βούτυρο 

1  φακελάκι μαγιά σε σκόνη

150 γρ. γιαούρτι

50 γρ. γάλα

100 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο πιο χλιαρό 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και την μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια ανακατεύοντας με το μίξερ. 
 
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη και την κόβουμε σε δίσκους 8 cm με πάχος 1 cm. Βάζουμε τα ντόνατς σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 40 λεπτά να ξαναφουσκώσουν. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βουρτσίζουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
 

Πηγή φωτογραφίας:www.cucchiaio.it/ricetta

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.