Η πιο νόστιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αυγά και χωρίς μίξερ

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Βάζουμε ένα φλιτζάνι καφέ και απολαμβάνουμε ένα κομμάτι από τη σημερινή μηλόπιτα.

Υλικά

600 γρ. αλεύρι

Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια 

250 ml ελαιόλαδο 

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

5 μήλα τριμμένα

Χυμό από μισό λεμόνι

1 φλ. ζάχαρη άχνη

1 χούφτα ξηροί καρποί της αρεσκείας σας 

1 βανίλια σε σκόνη

2 κ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη. 

Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. 

Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή γέμιση. Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα . Από πάνω βάζουμε τη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε. 

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας. 
 

Πηγή φωτογραφίας:www.handletheheat.com