COOKING SUGAR, SUGAR

Φτιάχνουμε μοσχομυριστή κερασόπιτα


29 Μαΐου 2020

Φτιάχνουμε μοσχομυριστή κερασόπιτα

Μια εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για να απολαύσετε με την οικογένεια σας ή με τους φίλους σας. 

Υλικά 

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι

200 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

5 - 6 κουτ. σούπας νερό, παγωμένο

Για τη γέμιση

1 κιλό κεράσια

200 γρ. ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το νερό, δουλεύοντας τη ζύμη γρήγορα, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και απλώνουμε το καθένα λίγο με τα χέρια, ώστε να γίνουν σαν δίσκοι. Πασπαλίζουμε κάθε δίσκο με αλεύρι και  τους τυλίγουμε με μεμβράνη. Τους τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στη μέση. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα κεράσια και το άμυλο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τους δίσκους ζύμης από το ψυγείο και τους ανοίγουμε με ένα πλάστη. Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού και τα τοιχώματα με το ένα φύλο ζύμης. Αδειάζουμε μέσα στο ταψί, πάνω από τη ζύμη τα κεράσια και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλο ζύμης. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου πενήντα λεπτά και, στη συνέχεια απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτογραφίας:www.buonissimo.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.