Τέλειο κέικ πορτοκαλιού χωρίς γάλα, αυγά και βούτυρο

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Ελαφρύ, απλό και πεντανόστιμο..τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υλικά 

375 ml χυμό πορτοκαλιού

240 γραμμάρια ζάχαρη

360 γρ. αλεύρι 00

75 γρ σπορέλαιο

ξύσμα λεμονιού 

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το λάδι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο στο πορτοκάλι με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 ° C για 50 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedellanonna.net