Πεντανόστιμο clafoutis με βερίκοκα και σμέουρα

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Το clafoutis (κλαφουτί) είναι ένα γαλλικό γλυκό που γίνεται εύκολα, με ό,τι φρούτο έχετε και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα μόλις βγει ζεστό από τον φούρνο ή κρύο. Εδώ, τη δοκιμάσαμε με νόστιμα βερίκοκα που είναι στα καλύτερα τους αυτή την εποχή.

Υλικά 

115 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι

3 αυγά 

Ξύσμα 1 λεμονιού 

8-10 βερίκοκα 

120 γραμμάρια σμέουρα 

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό και χωρίς σβώλους μείγμα.

Κόβουμε σε φέτες τα βερίκοκα και τα σμέουρα και τα βάζουμε σε μια φόρμα για τάρτες. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα αυγού και γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. 

Πηγή φωτογραφίας:www.cucchiaio.it