Αφράτο κέικ με φρέσκα ροδάκινα χωρίς βούτυρο

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε κέικ φρουτένιο και μυρωδάτο που όσοι το δοκίμασαν το βρήκαν απολαυστικό. 

Υλικά 

2 αυγά

160 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι 

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ για κέικ

100 γρ. γιαούρτι 

700 γραμμάρια ροδάκινα σε φέτες

Ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα 2 αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Τέλος ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Εάν θέλουμε διακοσμούμε με ροδάκινα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή φωτογραφίας: https://ricetta.it