Φτιάχνουμε σπιτικά κρουασάν με γέμιση μήλου χωρίς βούτυρο και αυγά

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένια κρουασανάκια που μοσχοβολάνε.

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

50 γρ. ζάχαρη

45 ml. σπορέλαιο

1 γιαούρτι

1 πρέζα αλάτι

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση 

1 μήλο 

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Κανέλα για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη ένα κουτάλι, και στη συνέχεια προσθέτουμε  το λάδι και σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά τη ζύμη με τα χέρια σας, μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία λεία, μαλακή και συμπαγή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε το  μήλο σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την καστανή ζάχαρη, τη μαρμελάδα και λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα κομμάτια μήλου να είναι μαλακά.

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλά κομμάτια και κόβουμε στα 8 στο σχήμα της πίτσας. Στη βάση από κάθε τρίγωνο βάζουμε μια κοφτή κ.γ από το μίγμα με το μήλο, ρίχνουμε ένα κ.γ ζάχαρη και  κανέλα. Αλείφουμε την κάθε κορυφή με λίγο λάδι και τυλίγουμε από την περιφέρεια δημιουργώντας το σχήμα από το κρουασάν.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μόλις ετοιμάσουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε. 
 

Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it