Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τα σταφύλια στην κουζίνα με διαφορετικούς τρόπους, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
300 γραμμάρια λευκά σταφύλια
280 γραμμάρια αλεύρι
120 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
40 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
6 γραμμάρια φρέσκια μαγιά μπύρας
3 κρόκοι αυγών
Αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, μετά 40 γραμμάρια μαλακό βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε με τα χέρια μέχρι να φτάσει η ζύμη στο μέγεθος του ταψιού. Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση, τα ρίχνουμε πάνω από τη φοκάτσια και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη φοκάτσια να ξεκουραστεί για περίπου 1 και 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 200 ° C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε φέτες.
Πηγή φωτογρφία: www.lacucinaitaliana.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.