COOKING SUGAR, SUGAR

Γλυκιά και πεντανόστιμη φοκάτσια με σταφύλια


2 Νοεμβρίου 2020

Γλυκιά και πεντανόστιμη φοκάτσια με σταφύλια

Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τα σταφύλια στην κουζίνα με διαφορετικούς τρόπους, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. 

Υλικά

300 γραμμάρια λευκά σταφύλια

280 γραμμάρια αλεύρι

120 γραμμάρια γάλα

50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

40  γραμμάρια μαλακό βούτυρο

6 γραμμάρια φρέσκια μαγιά μπύρας

3 κρόκοι αυγών 

Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, μετά 40 γραμμάρια μαλακό βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 

Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε με τα χέρια μέχρι να φτάσει η ζύμη στο μέγεθος του ταψιού. Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση, τα ρίχνουμε πάνω από τη φοκάτσια και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη φοκάτσια να ξεκουραστεί για περίπου 1 και 30 λεπτά.

Στη συνέχεια ψήνουμε στους 200 ° C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε φέτες.

Πηγή φωτογρφία: www.lacucinaitaliana.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.