Ο πιο απολαυστικός κορμός σοκολάτας χωρίς βούτυρο

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

Κορμός σοκολάτας; Σαλάμι σοκολάτας; Μωσαϊκό; Όπως και να το πείτε, δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί μιλάμε ακριβώς για το ίδιο πράγμα. Ό,τι πιο μαμαδίστικό και νοσταλγικό… 

Υλικά 

350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας

125 ml κρύο γάλα

200 γραμμάρια ρικότα

50 γραμμάρια  ζάχαρη

50  γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα με ένα μίξερ και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ, μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Με ένα πλάστη ανοίγουμε το μίγμα σε ορθογώνιο σχήμα και από πάνω απλώνουμε το τυρί που είχαμε στο ψυγείο.

Για το τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τυλίγουμε προσεκτικά το γλυκό μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα.