COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο νόστιμα και αφράτα donuts φούρνου


2 Φεβρουαρίου 2021

Τα πιο νόστιμα και αφράτα donuts φούρνου

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για αφράτα donuts ψημένα στον φούρνο. Θα τα λατρέψετε!

Υλικά 

60 γραμμάρια βούτυρο 

400 γραμμάρια αλεύρι 

1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκο

180 ml γάλα 

4 γραμμάρια ξηρή μαγιά 

10 γραμμάρια μέλι 

70 γραμμάρια ζάχαρη 

1 πρέζα κανέλα 

1 πρέζα αλάτι 

Ασπράδι αυγού

Κοκκοποιημένη ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μίξερ το αυγό, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλεύρι και τα χτυπάμε.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά αφού την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό, το γάλα, το κρόκο, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενής ζύμη. 

Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις απορροφηθεί, μεταφέρουμε τη ζύμη δε μια ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια. Δίνουμε στη ζύμη ένα σφαιρικό σχήμα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος. 
 
Μετά τον απαραίτητο χρόνο, η ζύμη θα έχει διπλασιαστεί και την μεταφέρουμε ξανά τον σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Την ανοίγουμε με ένα πλάστη και στη συνέχεια φτιάχνουμε μερικούς δίσκους με τον κόφτη ζύμης. 

Αφαιρούμε κάθε δίσκο και με έναν μικρότερο κόφτη δημιουργούμε την τρύπα για τα donuts. Βάζουμε το κάθε donut σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστούν. 

Βουρτσίζουμε τα donuts με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με κοκκοποιημένη ζάχαρη ή άχνη. Tα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.