Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021

Σήμερα φτιάχνουμε ρυζόγαλο, το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, που σε όλους μας θυμίζει τις μητέρες μας, μοσχοβολώντας φρέσκο γάλα, αρωματική βανίλια και κανέλα. 

Υλικά 

1 λίτρο γάλα 

250 γρ ρύζι γλασσέ

5 κ. της σούπας ζάχαρη

Κανέλλα σκόνη

Για άρωμα

Μισή βανίλια σκόνη 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια,  μέχρι να μαλακώσει πολύ και να απορροφήσει το υγρό. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάει να πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι, σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς. Ύστερα προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κανέλας.