Καιρός για το πρώτο παγωτό του καλοκαιριού, παγωτό κεράσι χωρίς παγωτομηχανή
Υλικά
700 γρ. κεράσια
200 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη + 3 κουταλιές της σούπας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην καταψύκτη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα με 50 γραμμάρια ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Όταν βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετούμε και αυτό στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Όταν περάσει η ώρα βγάζουμε τα κεράσια και το γάλα από την κατάψυξη και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.lacucinaitaliana.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.