Εύκολη συνταγή για αφράτα, πεντανόστιμα cupcakes. Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά κεκάκια χωρίς βούτυρο.
Υλικά
Για τα cupcakes
250 γρ. ρικότα
120 γρ. αλεύρι 00
120 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανιλίνη
Για το topping
250 γρ. ρικότα
250 γρ. γιαούρτι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Φρέσκα φρούτα σε μικρά κομμάτια για γεύση
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και τη βανιλίνη. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τη ρικότα με τη τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε ένα αυγό κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ενώνουμε τα δυο μίγμα και τα ανακατεύουμε.
Ύστερα τα μοιράζουμε στις θήκες για cupcakes, αλλά δεν τις γεμίζουμε μέχρι επάνω, καλύπτουμε τα 2/3 του ύψους τους. Ψήνουμε τα cupcakes στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο, κανούμε τη δοκιμή της οδοντογλυφίδας: μόνο αν η οδοντογλυφίδα είναι στεγνή θα είναι καλά ψημένα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το topping: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμώδες μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στόμιο και διακοσμούμε cupcakes, όταν είναι κρύα.
Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια των φρέσκων φρούτων και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.