COOKING SUGAR, SUGAR

Castagnaccio: Το πιο απλό και νόστιμο κέικ από την Τοσκάνη


6 Νοεμβρίου 2021

Castagnaccio: Το πιο απλό και νόστιμο κέικ από την Τοσκάνη

Το Castagnaccio είναι ένα αγροτικής επινόησης γλυκό από αλεύρι κάστανου και χαρακτηρίζει την κλασική κουζίνα της Τοσκάνης. Είναι ένα απλό γλυκό που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα πιο περίπλοκα γλυκά. 

Υλικά

400 γρ Αλεύρι από κάστανο

50 γρ κουκουνάρι

50 γρ σταφίδες 

Δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι από κάστανο σε ένα μπολ και το αραιώνουμε σταδιακά με 700 γραμμάρια νερό και 40 γραμμάρια λάδι. 

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ρευστό χυλό και μετά προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και μια πρέζα αλάτι.

Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μια χούφτα κουκουνάρι, δεντρολίβανο και τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι.

Ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο καφέ χρώμα η επιφάνεια χωρίς να στεγνώσει πολύ. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε. 

Photo credits ://www.lacucinaitaliana.it/ricette

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.