COOKING SUGAR, SUGAR

Κολασμένο mud cake σοκολάτας 


25 Νοεμβρίου 2021

Κολασμένο mud cake σοκολάτας 

Το mud cake είναι ένα γλυκό βασισμένο σε μια παλιά αμερικανική συνταγή. Πρωτοφτιάχτηκε το 1970 στην πολιτεία του Μισισίπι των Ηνωμένων Πολιτειών και το μεγαλύτερο μέρος του είναι ένα σοκολατένιο υγρό κέικ που θυμίζει τη λάσπη του ομώνυμου ποταμού.

Υλικά 

200 γραμμάρια αλεύρι 00

150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

100 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

400 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια γάλα

250 γραμμάρια βούτυρο

3 αυγά

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη. Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά  σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ύστερα ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει προηγουμένως. Τέλος ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Το κέικ θα είναι έτοιμο όταν όταν το κέντρο θα είναι ελαφρά υγρό (αλλά όχι ρευστό).

Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα (θα ξεφουσκώσει λίγο) και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Photo credits://www.tavolartegusto.it/ricette/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.