COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα


JTeam

27 Ιανουαρίου 2022

Υπέροχη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα
www.contemporaneofood.com
Εύκολη συνταγή για την καλύτερη αναποδογυριστή μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει.

Το σημερινό γλυκό εκτός από λαχταριστό και εύκολο, μπορούμε να το φάμε όλες τις ώρες της ημέρας, για πρωινό, ως σνακ αλλά και ως επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Υλικά

6 μήλα

150 γρ μαύρη ζάχαρη

125 ml νερό

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη

Για τη βάση

200 γρ βούτυρο

175 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

175 γρ αλεύρι 00

3 αυγά

12 γρ μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε το σιρόπι.

Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε στη μέση. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα μήλα. Περιχύνουμε με το σιρόπι και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά: τα μήλα πρέπει να είναι καλά ψημένα με ελαφρώς χρυσαφί χρώμα (όχι πολύ σκούρα).

Ύστερα βγάζουμε τα μήλα από τον φούρνο και ετοιμάζουμε τη βάση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση, το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Δουλεύουμε καλά τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, διαυγές και πολύ αφράτο (όσο περισσότερο το δουλεύουμε τόσο πιο απαλό θα είναι το κέικ).

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Όταν περάσει η μισή ώρα σκεπάζουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα, αφαιρούμε απαλά το χαρτί ψησίματος και περιμένουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.