Τον Μεσαίωνα έκοβαν τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα έβαζαν σε ένα γλυκό κουρκούτι με γάλα, αυγά, ζάχαρη και αλεύρι και τα άφηναν να τηγανιστούν σε λάδι ή ζωικό λίπος, που ήταν περισσότερο διαθέσιμο εκείνη την εποχή. Σήμερα φτιάχνουμε τις τηγανίτες μήλου με παρόμοιο τρόπο και γίνονται πεντανόστιμες.
Υλικά
125 γραμμάρια αλεύρι
2 μήλα
200 ml γάλα
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
8 γρ μπέικιν πάουντερ
1 χυμός λεμονιού (1 λεμόνι)
1 λίτρο φυστικέλαιο για το τηγάνισμα
Zάχαρη άχνη
Kανέλα για γεύση
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπάζοντας με μεμβράνη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες περίπου ενός εκατοστού. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
Βουτάμε τα μήλα στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν, τοποθετούμε τις τηγανίτες μήλου σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Πασπαλίζουμε τις ζεστές ακόμα τηγανίτες με ζάχαρη άχνη και, αν θέλουμε, και με κανέλα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.