Το Πάσχα πλησιάζει και πολλοί έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν τις παραδοσιακές λιχουδιές. Έτσι και σήμερα σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για τα αγαπημένα αφράτα πασχαλινά κουλουράκια πασχαλινά .
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα στο βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη να μην κολλάει.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.