COOKING SUGAR, SUGAR

Υγιεινές και πεντανόστιμες μπάρες με βρώμη, χουρμάδες και αμύγδαλα


JTeam

17 Απριλίου 2022

Υγιεινές και πεντανόστιμες μπάρες με βρώμη, χουρμάδες και αμύγδαλα
https://essenzavegetale.com
Αυτές οι υγιεινές και ενεργειακές μπάρες είναι ιδανικές ως σνακ, ακόμη και για τα μικρά παιδιά.

Με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε πολλές και νόστιμες συνταγές. Και αυτές οι μπάρες με βρώμη, χουρμάδες και αμύγδαλα δεν αποτελούν εξαίρεση. Απαιτούν πολύ λίγα υλικά, όλα υγιεινά και θρεπτικά, και γι' αυτό είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

100 γρ. νιφάδες βρώμης

10 χουρμάδες

15 ml σιρόπι σφενδάμου

15 ml λάδι καρύδας

60 γρ. αμύγδαλα

1 πρέζα αλάτι

150 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ τους χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια και τις νιφάδες βρώμης και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να πολτοποιηθούν οι χουρμάδες. Τώρα προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και μια πρέζα αλάτι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα κατά διαστήματα μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους όλα τα υλικά, αλλά χωρίς να τα ψιλοκόψουμε υπερβολικά. Θα πρέπει να πάρουμε ένα ομοιογενές και κολλώδες μείγμα.

Σε αυτό το σημείο, μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μικρό και ορθογώνιο τάπερ στρωμένο με χαρτί ψησίματος και σχηματίζουμε με τα δάχτυλά μας ένα τετράγωνο περίπου 1,5-2 εκ. ύψους. Κλείνουμε καλά το τάπερ και το αφήνουμε κρυώσει στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Όσο η γέμιση ξεκουράζεται στην κατάψυξη, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας για να κάνουμε τη σοκολάτα πιο γυαλιστερή και πιο κρεμώδης, αλλά είναι προαιρετικό.

Μετά από 30 λεπτά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπάρες.

Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και αρχίζουμε να σκεπάζετε μία μία τις μπάρες. Καλύπτουμε καλά όλες τις πλευρές και, μόλις τελειώσουμε τοποθετούμε τις μπάρες σε ένα χαρτί ψησίματος.

Διακοσμούμε τις μπάρες με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά ώστε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Υ.Γ. Μπορείτε να διατηρήσετε τις μπάρες στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο ή μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη όπου θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Αν αποφασίσετε να τις καταψύξετε, αφήστε τις εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν τις απολαύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.