Σε λιγότερο από μία ώρα θα κάθεστε στην κουζίνα σας και θα σας καλεί να το φάτε. Το σημερινό κέικ είναι πραγματικά υπέροχο.
Υλικά
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3/4 φλιτζανιού καθαρό σιρόπι σφενδάμου
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα, πασπαλίζουμε με μια χούφτα νιφάδες καρύδας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Πριν βγάλουμε το κέικ κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.