COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο ανατρεπτικό κέικ με παντζάρια και κομματάκια σοκολάτας


JTeam

27 Μαΐου 2022

Το πιο ανατρεπτικό κέικ με παντζάρια και κομματάκια σοκολάτας
https://www.soniaperonaci.it
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πραγματικά εκπληκτικό επιδόρπιο: κέικ με παντζάρια και σοκολάτα.

Όταν το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά, μείναμε έκπληκτοί από το πόσο νόστιμο ήταν αυτό το κέικ. Και αναρωτηθήκαμε από πότε τα παντζάρια, τα οποία χρησιμοποιούσαμε μόνο για αλμυρά πιάτα, μπορούν επίσης να γίνουν μέρος μια γλυκιά παρασκευής. Σκεφτείτε μόνο ότι στις αγγλοσαξονικές χώρες είναι πολύ συνηθισμένο. Το χρώμα αυτού του λαχανικού και η ζαχαρώδης και ελαφρώς πικάντικη γεύση του συνοδεύουν συχνά κέικ και γλυκά για πρωινό ή σνακ.

Μπορώ ήδη να δω τα πρόσωπα - ειδικά των παιδιών - μόλις αναφέρετε αυτό το κέικ, αλλά αν μπορείτε να τα κάνετε να το γευτούν πριν αποκαλύψετε το περιεχόμενό του, θα το ερωτευτούν αμέσως. Ειδικά τα παιδιά που δεν τρώνε παντζάρια, θα εκστασιαστούν με αυτό το κέικ.

Υλικά

400 γρ. παντζάρια βρασμένα

230 γρ. αραβοσιτέλαιο

220 γρ. ζάχαρη

3 αυγά μέτρια

240 γρ. αλεύρι 00

16 γρ. μαγιά σε σκόνη

30 γρ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

1 βανίλια

100 γρ. κομματάκια σοκολάτας μαύρης σοκολάτας

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε τα παντζάρια αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχει βάζουμε τα παντζάρια μαζί με 30 ml λάδι σε ένα πολυμίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τους εσωτερικούς σπόρους της βανίλιας. Δουλεύουμε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα από τα παντζάρια.

Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ακόμα λίγο λάδι περίπου 200 ml. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε σταδιακά στη ζύμη το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο με τη μαγιά και το κακάο. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Στην επιφάνεια, ρίχνουμε αν θέλουμε μερικά κομματάκια σοκολάτα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Πριν βγάλουμε τον φούρνο, κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας για να ελέγξουμε το μαγείρεμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.