Η ιδιαιτερότητα αυτού του κέικ είναι το μασκαρπόνε, που το κάνει πολύ απαλό χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή γάλα. Και φυσικά φρέσκες φράουλες κάνουν αυτό το γλυκό ακόμα πιο νόστιμο, πολύχρωμο και μυρωδάτο.
Υλικά
3 αυγά
180 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
100 γρ άμυλο πατάτας
350 γρ μασκαρπόνε
Φλούδα λεμονιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ φράουλες
Ζάχαρη άχνη ( για γαρνίρισμα )
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε με τη βοήθεια ενός μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το άμυλο, μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.
Πλένουμε τις φράουλες, αφήνουμε μερικές στην άκρη και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις προσθέτουμε στη ζύμη. Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μια χούφτα ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε αυτήν.
Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και τις ρίχνουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, το αφαιρούμε απαλά από τη φόρμα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.