COOKING SUGAR, SUGAR

Μαλακό και ζουμερό κέικ με μασκαρπόνε και φράουλες


JTeam

2 Ιουνίου 2022

Μαλακό και ζουμερό κέικ με μασκαρπόνε και φράουλες
https://www.cucchiaio.it
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα κέικ με μασκαρπόνε και φράουλες, πολύ απαλό και σούπερ μυρωδάτο, ιδανικό για πρωινό, ως σνακ και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του κέικ είναι το μασκαρπόνε, που το κάνει πολύ απαλό χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή γάλα. Και φυσικά φρέσκες φράουλες κάνουν αυτό το γλυκό ακόμα πιο νόστιμο, πολύχρωμο και μυρωδάτο.

Υλικά

3 αυγά

180 γρ ζάχαρη

200 γρ αλεύρι

100 γρ άμυλο πατάτας

350 γρ μασκαρπόνε

Φλούδα λεμονιού

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

250 γρ φράουλες

Ζάχαρη άχνη ( για γαρνίρισμα )

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε με τη βοήθεια ενός μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το άμυλο, μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.

Πλένουμε τις φράουλες, αφήνουμε μερικές στην άκρη και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις προσθέτουμε στη ζύμη. Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μια χούφτα ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε αυτήν.

Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και τις ρίχνουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, το αφαιρούμε απαλά από τη φόρμα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.