Ένα τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι με πολύ απαλή κρέμα και τη γλυκιά γεύση των κερασιών. Σε αυτή την περίπτωση, η μια φέτα οδηγεί σε μια άλλη…
Υλικά
Για τη ζύμη
180 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
70 γρ αλεύρι βρώμης
80 γρ σιρόπι σφενδάμου
80 γρ σπορέλαιο
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ γάλα σόγιας
30 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού
100 γρ. γιαούρτι σόγιας
1κ. γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού άγαρ σε σκόνη
Κεράσια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή στρώση στον πάτο και στις άκρες.
Στρώνουμε πάνω από τη ζύμη μια λαδόκολλα και τη σκεπάζουμε με ξερά φασόλια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα ξερά φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα, διαλύουμε το άμυλο και το άγαρ με μια σταγόνα γάλα σόγιας, αποφεύγοντας να σχηματιστούν σβώλοι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα σόγιας και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα στην τάρτα. Τέλος διακοσμούμε με τα κεράσια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν την απολαύσουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.