COOKING SUGAR, SUGAR

Η πιο εύκολη μηλόπιτα της γιαγιάς


JTeam

8 Δεκεμβρίου 2022

Η πιο εύκολη μηλόπιτα της γιαγιάς
unsplash
Η μηλόπιτα της γιαγιάς είναι μια ανάμνηση που οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε στο συρτάρι των παιδικών μας αναμνήσεων.

Η σημερινή συνταγή της μηλόπιτας σίγουρα αντιπροσωπεύει την κατ' εξοχήν συνταγή της γιαγιάς που πρέπει να διατηρείται και να φυλάσσεται στο οικογενειακό βιβλίο συνταγών.

Πώς να ετοιμάσετε μια αφράτη μηλόπιτα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη, απλά ακολουθήστε μερικά απλά βήματα για να ψήσετε ένα αφράτο και μυρωδάτο κέικ.

Υλικά

300 γρ αλεύρι

3 μήλα

250 γρ ζάχαρη

3 αυγά

70 γρ βούτυρο2

00 ml γάλα

16 γρ μπέικιν πάουντερ

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τον πυρήνα. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα βάζουμε να μαλακώσουν με λίγη ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια ελαφριά και αφρώδη κρέμα. Αφήνουμε τα ασπράδια στην άκρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά από κάτω προς τα πάνω για να μην αποσυναρμολογηθεί η ζύμη.

Κόβουμε τα 2/3 από τις φέτες μήλου σε μικρότερα κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το μείγμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά τη ζύμη. Ύστερα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά τα ρίχνουμε απαλά στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά και σιγά σιγά από κάτω προς τα πάνω.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί με διάμετρο περίπου 24 εκ και βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες μήλου χωρίς να τις βουλιάξουμε μέσα στην πίτα. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180°C. Πριν την βγάλουμε από το φούρνο, κάνουμε πάντα το τεστ της οδοντογλυφίδας.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.