COOKING SUGAR, SUGAR

Το σημερινό Cheesecake θα σας φτιάξει τη διάθεση


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2022

Το σημερινό Cheesecake θα σας φτιάξει τη διάθεση
unsplash
Το πιο ελαφρύ και εύκολο Cheesecake που έχετε ποτέ δοκιμάσει

Αυτό το cheesecake είναι απλό στην παρασκευή του, ελαφρύ λόγω των συστατικών του και πεντανόστιμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το λατρέψετε.

Υλικά

1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα τύπου digestive

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη

2 φλιτζάνια τυρί cottage χωρίς λιπαρά

2 φλιτζάνια τυρί κρέμα ελαφρύ

½ φλιτζάνι γιαούρτι

3 αυγά

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

Μισή σκόνη βανίλια

Για τη σάλτσα

1 φλ κατεψυγμένα κεράσια χωρίς ζάχαρη

¼ φλιτζάνι ζάχαρη

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τα μπισκότα και τη σάλτσα μήλου και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια στρώνουμε το μίγμα στον πάτο ενός ταψιού όπου έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί cottage, το τυρί κρέμα και γιαούρτι και ανακατεύουμε με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχει προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, ανακατεύουμε πάλι καλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα μπισκότα.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 48 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν περάσει ο χρόνος σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει σιγά σιγά στον φούρνο για 30 λεπτά. Ύστερα το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 άλλα λεπτά πριν το βάλουμε στο ψυγείο.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα κεράσια να αρχίσουν να διασπώνται, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται, για να μην καεί.

Όταν το cheesecake κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με μια κουταλιά της σάλτσας κεράσια από πάνω.