Σήμερα σας δείχνουμε μια γλυκιά, σούπερ νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή: Τραγανά ρεβίθια με μέλι. Είναι ακαταμάχητα και σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.
Ένα vegan, πλούσιο σε πρωτεΐνες σνακ που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά, γιατί θα θυμίζουν πολύ ποπ κορν με μέλι. Τα προτείνουμε και ως ορεκτικό σε συνδυασμό με μια ωραία πιατέλα με νόστιμα τυριά.
Τα τραγανά ρεβίθια με μέλι ετοιμάζονται πολύ εύκολα και με τρία απλά υλικά: αλεύρι, ζάχαρη καρύδας – για φρουτώδη επίγευση – και μέλι για να γίνουν τραγανά. Λίγα λεπτά στον φούρνο και θα έχουμε έτοιμο αυτό το νόστιμο σνακ, ιδανικό και ως finger food για απεριτίφ ή μπουφέ.
Συμβουλές για να τα κάνετε σούπερ τραγανά
Να στεγνώσετε τα ρεβίθια πολύ καλά με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας. Επίσης το αλεύρι είναι πολύ σημαντικό για να γίνουν τραγανά, γι αυτό χρησιμοποίησαμε το 0. Και για μια επιπλέον πινελιά γεύσης και αρώματος, προσθέστε κανέλα ή σουσάμι και θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.
Ας φτιάξουμε μαζί αυτά τα τραγανά μελί ρεβίθια. Πραγματικά χρειάζεται λίγος χρόνος για να τα ετοιμάσετε… αλλά και να τα τελειώσετε.
Υλικά
250 γρ προμαγειρεμένα ρεβίθια
2 κ.σ αλεύρι
2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ μέλι
Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια σε ένα μπολ, φροντίζουμε να τα έχουμε στεγνώσει καλά και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα απλώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά περίπου. Όταν είναι τραγανά, τα βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το μέλι, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 4-5 λεπτά, ώστε να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για να απολαύσουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.