COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτικά ζαχαρωτά ζελεδάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους


JTeam

7 Ιανουαρίου 2023

Σπιτικά ζαχαρωτά ζελεδάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους
www.elviradolciecucina.it
Σήμερα μαθαίνουμε πώς να φτιάξουμε σπιτικά ζαχαρωτά ζελεδάκια: μικρά ζελέ φρούτων που μπορούμε να χαρίσουμε σε φίλους και συγγενείς. Είναι επίσης τέλεια ως δώρο γενεθλίων για παιδιά.

Ανάλογα με την περίσταση, μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά σχήματα για να δώσουμε στα ζαχαρωτά ζελεδάκια: λουλούδια, ζώα, φρούτα και γεωμετρικά σχήματα.

Τα ζαχαρωτά ζελεδάκια είναι απαλά και γλυκά και μπορούμε να τα βρούμε εύκολα στην αγορά, αλλά ας το παραδεχτούμε, τα σπιτικά έχουν τελείως διαφορετική γεύση. Επίσης είναι χωρίς χρωστικές και χωρίς συντηρητικά και φτιαγμένα με πραγματικό χυμό φρούτων ή σιρόπι. Με λίγα λόγια, μια λιχουδιά που πρέπει να δοκιμάσετε.

Επιλέξαμε να τα ετοιμάσουμε με γεύση εσπεριδοειδών (πορτοκάλι και λεμόνι), αλλά η επιλογή είναι τεράστια και εξαρτάται από τα γούστα μας. Ας δούμε πώς θα τα φτιάξουμε.

Jenny.Gr
magazine.lorenzovinci.it

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη

8 γρ. ζελατίνη

1 κ.γλυκού χυμό λεμονιού

60 ml χυμό πορτοκαλιού

Κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό για λίγα λεπτά. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανάβουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Από όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Στύβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες ζαχαροπλαστικής με το αγαπημένο μας σχήμα. Ύστερα τα βάζουμε για δύο ώρες στο ψυγείο ή μισή ώρα στην κατάψυξη. Μόλις περάσει η ώρα τα βγάζουμε από τις φόρμες και περνάμε τα ζελέ μας από την κρυσταλλική ζάχαρη.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.