COOKING SUGAR, SUGAR

Vegan cheesecake με λεμόνι


JTeam

24 Ιανουαρίου 2023

Vegan cheesecake με λεμόνι
unsplash
Το vegan cheesecake με λεμόνι είναι ένα ​​γλυκό που φτιάχνεται πολύ εύκολα, χωρίς ζωικά προϊόντα και μπορείτε να το απολαύσετε ανά πάσα στιγμή.

Για να ετοιμάσετε το vegan cheesecake λεμονιού είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σταδιακά. Πρώτα πρέπει να φτιάξετε την κρούστα, μετά να προχωρήσετε στο πραγματικό κέικ και τέλος να φτιάξετε το γλάσο. Ανακαλύψτε όλα τα βήματα ακολουθώντας τις πρακτικές συμβουλές της συνταγής μας.

Για τη βάση

150 γρ. χουρμάδες

300 γρ. αμύγδαλα 300 γρ

3 κ. σούπας λάδι καρύδας

Για τη γέμιση

500 γρ κάσιους

150 ml χυμός από λεμόνια

150 ml σιρόπι αγαύης

150 ml λάδι καρύδας

Εκχύλισμα βανίλιας

1 κ. γλυκού αλάτι

Για το γλάσο

400ml γάλα καρύδας

3 κ. σούπας ζάχαρη

1-2 κ. γλυκού βανίλια

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Για τη βάση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, στρώνουμε μια φόρμα για κέικ 24 εκ. και απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και τις άκρες ομοιόμορφα και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα

Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα απαραίτητα υλικά μαζί, μετά ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε πάνω από τη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 7 ώρες ή όλη τη νύχτα

Για το γλάσο: Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο όλη τη νύχτα, το πρωί χωρίς να κουνήσουμε το δοχείο, παίρνουμε μόνο το πιο πηχτό μέρος και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας για αρκετή ώρα με ένα σύρμα χειρός. Σε περίπτωση που το λάδι καρύδας έχει πήξει, το λιώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα.

Απλώνουμε το γλάσο στο cheesecake και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.