COOKING SUGAR, SUGAR

Φτιάχνουμε αφράτα κρουασάν χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγά


JTeam

31 Ιανουαρίου 2023

Φτιάχνουμε αφράτα κρουασάν χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγά
pexels
Η καλύτερη συνταγή για κρουασάν χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγά.

Σε αυτή τη συνταγή θα σας εξηγήσουμε πώς να φτιάξετε τα κρουασάν χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγά βήμα προς βήμα. Θα αποκτήσουμε μια ελαφριά και απίστευτα αφράτη ζύμη. Και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε απλά υλικά: γιαούρτι, τυρί που απλώνεται, λίγο αλεύρι, ηλιέλαιο και μαγιά. Και μην ανυσηχείτε είναι πανεύκολο να τα φτιάξετε.

Μπορείτε επίσης αν θέλετε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα. Η προετοιμασία της σπιτικής μαρμελάδας είναι απλή, το σημαντικό είναι να επιλέξετε φρούτα εποχής: φράουλες , βερίκοκα και πορτοκάλια. Και, αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε μαρμελάδα.

Δοκιμάστε τα κρουασάν και, αν σας άρεσε η συνταγή, μοιραστείτε τη με τους φίλους σας.

Jenny.Gr
pexels

Υλικά

125 γρ. γιαούρτι

135 γρ. ελαφρύ τυρί που απλώνεται

300 γρ. αλεύρι 00

24 ml ηλιέλαιο

8 γρ. μαγιά

Γάλα

Μαρμελάδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ενώνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθεί όλο το αλεύρι και η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής.

Ας αρχίσουμε να διαμορφώνουμε τα κρουασάν. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και το απλώνουμε με έναν πλάστη προσπαθώντας να πάρουμε ένα στρογγυλό σχήμα. Κόβουμε τη ζύμη στα τέσσερα κάνοντας ένα σταυρό στο κέντρο με έναν τροχό ή ένα μαχαίρι. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε τέσσερα τρίγωνα. Βρέχουμε τις εσωτερικές άκρες με λίγο γάλα και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στο κέντρο κάθε τριγώνου.

Ξεκινώντας από τη βάση του τριγώνου, το κλείνουμε ώστε να σκεπάσει τη μαρμελάδα. Πιέζουμε λίγο για να κολλήσει η ζύμη και να μην βγει η γέμιση. Στη συνέχεια, συνεχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη μέχρι την άκρη, δίνοντας μια ελαφρά καμπύλη στα πλαϊνά για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη.

Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Μόλις βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μικρά και τα απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.