COOKING SUGAR, SUGAR

Η καλύτερη συνταγή για αφράτα τηγανητά ντόνατς (donuts)


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2023

Η καλύτερη συνταγή για αφράτα τηγανητά ντόνατς (donuts)
pexels
Αφράτα, λαχταριστά, σπιτικά ντόνατς που λιώνουν στο στόμα και γλυκαίνουν τον ουρανίσκο σου.

Γιατί στις αστυνομικές ταινίες όλη την ώρα τρώνε ντόνατς; Επειδή είναι πεντανόστιμα. Γι αυτό και σήμερα θα σας δείξουμε μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τηγανητά ντόνατς στο σπίτι και να ξετρελάνετε τους πάντες.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως τα ντόνατς μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου σε βάζο ή σε αεροστεγές δοχείο και μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε λίγες μέρες, ακόμα κι αν χάσουν λίγη από την αφράτη υφή που τα χαρακτηρίζει μόλις τα ετοιμάσετε.

Ένα έξυπνο tip για να τα φάτε την επόμενη μέρα; Τα ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη. Το κόλπο είναι να αλείψετε τα ντόνατς με ζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστά, έτσι ώστε να κολλήσει στην επιφάνεια.

Ελάτε να δοκιμάσετε τη συνταγή και πείτε μας πώς έγιναν.

Υλικά

275 γρ. αλεύρι 00

275 αλεύρι ζαχαροπλαστικής Manitoba

7 γρ. μαγιά

2 αυγά

200 ml γάλα ζεστό

60 γρ. ζάχαρη

75 ml ηλιέλαιο

Το ξύσμα από μισό πορτοκάλι

1 φακελάκι βανιλλίνη

Ζάχαρη άχνη

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη μαγιά στα αλεύρια, προσθέτουμε δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (περίπου 10 γραμμάρια) για να ενεργοποιηθεί το διογκωτικό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη (60 γραμμάρια), το λάδι, τα αυγά, την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και τη βανιλλίνη. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ανακατεύουμε στο μείγμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε να τη δουλεύουμε για να αποκτήσουμε μια απαλή και ελαστική μπάλα. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο: την τοποθετούμε σε ένα μπολ, κάνουμε την κλασική σταυρωτή τομή, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και περιμένουμε.

Παίρνουμε τη ζύμη και την ξαναδουλεύουμε ελαφρώς με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ δίσκους από τη ζύμη και με ένα μικρότερο κόβουμε έναν κύκλο στο κέντρο κάθε δίσκου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υπολείμματα της ζύμης για να φτιάξουμε μερικούς ακόμα λουκουμάδες, αφού τα ξαναδουλέψουμε ελαφρά και τα ανοίξουμε με έναν πλάστη.

Κόβουμε μια λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τα ντόνατς και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου.

Όταν περάσει η ώρα τηγανίζουμε τα ντόνατς, μαζί με τη λαδόκολλα που έχει το καθένα, σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα γυρίζουμε κατά διαστήματα με τη βοήθεια δύο ξύλινων κουταλιών. Ύστερα αφαιρούμε τη λαδόκολλα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα περνάμε όσο είναι ακόμα ζεστά σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

Υ.Γ. Τα ντόνατς μπορούν να ψηθούν και στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 170-180°C.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.