COOKING SUGAR, SUGAR

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά


JTeam

2 Μαρτίου 2023

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά
www.fattoincasadabenedetta.it
Μια εξίσου νόστιμη αλλά πιο ελαφριά εκδοχή των κλασικών μπισκότων σοκολάτας, γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία και ιδανική για πρωινό ή σνακ.

Σίγουρα γνωρίζετε τα τυπικά αμερικάνικα μπισκότα που είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά και τα οποία μπορούμε να ετοιμάσουμε σε άπειρες παραλλαγές. Ε λοιπόν τα λατρεύουμε και τα φτιάχνουμε συνέχεια. Τα αγαπημένα μας είναι τα μπισκότα σοκολάτας. Φυσικά, δεν μπορούμε να τα ορίσουμε ως «ελαφριά», αλλά με μια πολύ απλή αλλαγή στη συνταγή μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εξίσου νόστιμη εκδοχή λίγο πιο ελαφριά και κατάλληλη για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φάνε αυγά. Πάμε να δούμε μαζί τα σοκολατένια μπισκότα χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά.

Υλικά

350 γρ. αλεύρι 00

50 γρ. πικρό κακάο

70 γρ. καστανή ζάχαρη

70 γρ. λευκή ζάχαρη

50 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια

125 γρ. κομματάκια σοκολάτας

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

80 ml σπορέλαιο

200 ml γάλα

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη λευκή ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και το πικρό κακάο. Προσθέτουμε επίσης τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υγρά: το γάλα και μετά το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε τα πάντα για να ενσωματωθούν τα υγρά και να έχουμε μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε να τη δουλεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές αποτέλεσμα. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, χωρίς να την κάνουμε πολύ λεπτή. Πλάθουμε τα μπισκότα μας χρησιμοποιώντας τις φόρμες που προτιμάμε και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά περίπου ή σε στατικό φούρνο στους 180°C για την ίδια ώρα.

Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σοκολατένια μας μπισκότα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε

Αν τα διατηρήσουμε σε γυάλινο δοχείο με αεροστεγές καπάκι, θα διατηρηθούν νόστιμα για 8-10 μέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.