COOKING SUGAR, SUGAR

Βουτυράτα μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης


JTeam

7 Απριλίου 2023

Βουτυράτα μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης
blog.giallozafferano.it
Τα μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης είναι αναπάντεχα γευστικά.

Τα σημερινά μπισκότα είναι πολύ μυρωδάτα και βουτυράτα που δεν θα μπορείτε να τα αφήσετε από τα χέρια σας. Φτιάχνονται πανεύκολα και γίνονται ανάρπαστα σε χρόνο dt. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

150 γρ φιστίκια Αιγίνης

90 γρ αλεύρι 00

40 γρ άμυλο πατάτας

50 γρ ζάχαρη άχνη

100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

1 αυγό

50 γρ βούτυρο

16 γρ μπέικιν πάουντερ

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να ετοιμάζετε τα μπισκότα βάζοντας τα φιστίκια σε ένα ταψί και τα ψήνοντας τα στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με 50 γρ ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σκόνη και την αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σκόνη φιστικιού, το αλεύρι και το άμυλο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ενωθούν και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και της δίνουμε το σχήμα ενός καρβελιού. Τέλος την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά από αυτό το διάστημα, φτιάχνουμε τα μπισκότα 20 γρ. το καθένα. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους. Και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

Τα μπισκότα είναι έτοιμα για απόλαυση.

Συμβουλές

Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα φιστίκια Αιγίνης στο τηγάνι, χωρίς να προσθέσετε λίπος ή άλλα υλικά, ανακινώντας τα συχνά για να καβουρδιστούν ομοιόμορφα και να μην καούν. Προσέξτε μην αγοράζετε φιστίκια Αιγίνης ήδη καβουρδισμένα, γιατί συχνά αυτά που είναι ήδη έτοιμα στην αγορά αλατίζονται.

Για μια πιο νόστιμη εκδοχή, μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τα μπισκότα σας με κομματάκια σοκολάτας ή με μια κρέμα φιστικιού,

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα για 3-4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.