COOKING SUGAR, SUGAR

Σοκολατένιο αυγό γεμιστό με τιραμισού και φράουλες


JTeam

5 Απριλίου 2023

Σοκολατένιο αυγό γεμιστό με τιραμισού και φράουλες
www.fattoincasadabenedetta.it
Το σοκολατένιο αυγό γεμιστό με τιραμισού και φράουλες είναι μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή που μπορούμε να σερβίρουμε ως επιδόρπιο για το πασχαλινό γεύμα.

Μια νόστιμη ιδέα για να χρησιμοποιήσετε το σοκολατένιο αυγό είναι ως δίσκο για το τιραμισού με φράουλες. Τα υλικά για να φτιάξετε το τιραμισού είναι λίγα και απλά: Με μια κρέμα γάλακτος, μασκαρπόνε και τις φράουλες θα δημιουργήσουμε ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.

Το τιραμισού που προτείνουμε είναι ελαφρύ γιατί γίνεται χωρίς αυγά, ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξίες ή για όσους προτιμούν να αποφεύγουν να τρώνε ωμά αυγά.

Υλικά

1 σοκολατένιο πασχαλινό αυγό

200 γρ. φράουλες + για διακόσμηση

250 γρ. μασκαρπόνε

250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

80 γρ. συμπυκνωμένο γάλα

1 λεμόνι

Ζάχαρη

1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Παίρνουμε το πασχαλινό αυγό και το ανοίγουμε στη μέση με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, όπου έχουμε ελαφρώς θερμάνει τη λεπίδα. Τοποθετούμε το μισό αυγό σε πιατέλα ή δίσκο στερεώνοντας τη βάση με λίγη λιωμένη σοκολάτα. Προφανώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το άλλο μισό του αυγού για να λιώσει η σοκολάτα.

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη κατά βούληση (εμείς χρησιμοποίησαμε μια-δυο κουταλιές της σούπας) και τον χυμό ενός λεμονιού. Και αφήνουμε τις φράουλες να μουλιάσουν για μερικές ώρες.

Μετά από δύο ώρες φιλτράρουμε τις φράουλες από το ζουμί που έχουν βγάλει και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε τον χυμό από τις φράουλες σε ένα ποτήρι, με αυτό θα βρέξουμε τα μπισκότα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε και το συμπυκνωμένο γάλα και με μια σπάτουλα τα δουλεύουμε μαζί για να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μίγμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να πάρουμε μια καλά χτυπημένη κρέμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στρογγυλό ακροφύσιο.

Είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το τιραμισού. Βρέχουμε μπισκότα σαβαγιάρ στον χυμό φράουλας και τα τακτοποιούμε μέσα στο αυγό σχηματίζοντας μια στρώση. Γεμίζουμε με τούφες κρέμας, βάζουμε τις φράουλες που είχαμε προηγουμένως μουλιάσει και μετά φτιάχνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα. Τα καλύπτουμε όλα με άλλες τούφες κρέμας και διακοσμούμε κατά βούληση με φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση. Το τιραμισού στο πασχαλινό αυγό είναι έτοιμο.

Αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και απολαύστε το στο τέλος του πασχαλινού γεύματος.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.