COOKING SUGAR, SUGAR

Το απόλυτο ζουμερό κέικ σοκολάτας με κεράσια


JTeam

9 Απριλίου 2023

Το απόλυτο ζουμερό κέικ σοκολάτας με κεράσια
www.soniaperonaci.it
Αυτό το κέικ σοκολάτας με κεράσια τα έχει όλα. Είναι αφράτο, ζουμερό, με μια μοναδική γεύση σοκολάτας σε συνδυασμό με το απόλυτο φρούτο του Απριλίου, τα κεράσια.

Όταν είναι στην εποχή τους, δεν χάνουμε ποτέ το ραντεβού μας με τα κεράσια. Ένα ραντεβού που περιμένουμε με ανυπομονησία, γιατί αυτό το γλυκό φρούτο είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο κέικ που έχει κατακτήσει τους πάντες: το κέικ σοκολάτας με κεράσια.

Είναι ένα απαλό, ζουμερό και ακαταμάχητο κέικ… άλλωστε ο συνδυασμός σοκολάτας και κερασιού είναι πάντα ένας νικηφόρος και πολύ νόστιμος συνδυασμός. Μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό ή σαντιγί: πιστέψτε μας, έτσι κι αλλιώς, κυριολεκτικά θα εξαφανιστεί στο πι και φι.

Γι' αυτό θέλουμε να μοιραστούμε τη συνταγή μας μαζί σας, για να κάνουμε την κάθε στιγμή της ημέρας ξεχωριστή.

Υλικά

200 ​​γρ. αλεύρι

20 γρ. πικρό κακάο σε σκόνη

16 γρ. μπέικιν πάουντερ

4 αυγά

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

200 γρ. μαύρη σοκολάτα

170 γρ. ηλιέλαιο

100 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου (σόγια ή ρύζι, αν δεν είναι ανεκτικό, το φρέσκο ​​πλήρες γάλα )

500 γρ. κεράσια 5

1 πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε το κέικ σοκολάτας με κεράσια, πλένουμε τα κεράσια καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα βάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα τελευταία τα χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα. Μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε το 1/3 της ζάχαρης που υποδεικνύεται, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το δεύτερο τρίτο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το υπόλοιπο μέρος: Συνολικά θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε επίσης τους κρόκους έναν έναν, περιμένοντας πάντα να ενσωματωθεί τελείως ο προηγούμενος, πάντα χτυπώντας, και τέλος προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά.

Ρίχνουμε απαλά τη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Τέλος, συμπληρώνουμε με τα κεράσια χωρίς κουκούτσι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Η συμβουλή μας: Μετά από 40 λεπτά, ελέγξτε ότι η επιφάνεια του κέικ δεν σκουραίνει πολύ, και εάν είναι σκούρα τότε σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βγάλετε το κέικ σοκολάτας από τον φούρνο, να το αφήσετε να κρυώσει και να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Αν περισσέψει, μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ για 2-3 μέρες το πολύ στο ψυγείο, όχι σε θερμοκρασία δωματίου γιατί, λόγω της υγρασίας που προσφέρουν τα κεράσια, μπορεί εύκολα να εμφανίσει μούχλα. Μπορείτε σίγουρα να το καταψύξετε, ολόκληρο ή κομμένο σε φέτες.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.