Αγαπάμε τα muffins είτε στην αλμυρή τους εκδοχή είτε στη γλυκιά του. Και οι περισσότεροι από εμάς πάντα θα έχουμε την ανάγκη από τη δροσερή γεύση του γιαουρτιού. Γι αυτό και σήμερα ετοιμάζουμε αφράτα muffins με γιαούρτι και αβοκάντο. Μια πανεύκολη αλλά υπέροχη συνταγή.
Υλικά
260 γρ. αλεύρι
250 γρ. γιαούρτι
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σπορέλαιο
3 αυγά
2 αβοκάντο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ για κέικ
Αλάτι
Για την κρέμα
1 αβοκάντο
3 κ. σούπας γιαούρτι
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι με ένα σύρμα και, όταν αρχίσουν να γίνονται διάφανα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με το αβοκάντο και ενσωματώνουμε το μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε επίσης το λάδι, το αλεύρι και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για muffins και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε το αβοκάντο με 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε μια αρκετά πηχτή κρέμα. Ύστερα τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό στόμιο και τη βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει κι άλλο.6
Βγάζουμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα γαρνίρουμε με την κρέμα αβοκάντο.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.