COOKING SUGAR, SUGAR

Vegan κέικ με κακάο και μους φράουλας


JTeam

2 Μαΐου 2023

Vegan κέικ με κακάο και μους φράουλας
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο ανοιξιάτικο γλυκό.

Το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υποσχόμαστε ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο.

Υλικά

250 γρ. φράουλες

200 γρ. γάλα ρυζιού ή βρώμης

200 γρ. φυτική κρέμα

150 γρ. αλεύρι

70 γρ. ζάχαρης

60 γρ. μαύρη σοκολάτα

40 γρ. σπορέλαιο

25 γρ. κακάο

9 γρ. μπέικιν πάουντερ για κέικ

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε από πάνω 50 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φέτες και ψήνουμε στους 180 °C στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Χτυπάμε στο μίξερ τις υπόλοιπες φράουλες. Χτυπάμε εν μέρει την κρέμα γάλακτος και τη διπλώνουμε απαλά στις ανακατεμένες φράουλες. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει απλώνουμε από πάνω τη μους φράουλας και σερβίρουμε κατά βούληση με φρέσκες φράουλες και ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.