COOKING SUGAR, SUGAR

Κλαφουτί με φράουλες: Το πανεύκολο γαλλικό γλυκό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα


JTeam

15 Μαΐου 2023

Κλαφουτί με φράουλες: Το πανεύκολο γαλλικό γλυκό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα
www.ricettedellanonna.net
Το κλαφουτί είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό επιδόρπιο που ξεχωρίζει για την απαλή, κρεμώδη υφή του και την υπέροχη φρουτώδη γεύση του.

Το κλαφουτί κατάγεται από την περιοχή της Ωβέρνης της Γαλλίας και αρχικά δημιουργήθηκε ως ρουστίκ κέικ στο οποίο χρησιμοποιούσαν τα περιττά φρούτα. Το αρχικό κλαφουτί έγινε με κεράσια, αλλά με τα χρόνια διαδόθηκε και η χρήση άλλων φρούτων.

Απολαμβάνεται ζεστό και είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε ώριμα και φρέσκα φρούτα εποχής σε μορφή γλυκού. Μπορείτε να ετοιμάσετε το κλαφουτί με οποιοδήποτε είδος φρούτου: ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα, αχλάδια, δαμάσκηνα ή ό,τι προτείνει η εποχή που το ετοιμάζετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία του κλαφουτί με φράουλες

  • Χρησιμοποιήστε ώριμες, γλυκές φράουλες

  • Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα για να εξισορροπήσετε τη γλύκα από τις φράουλες

  • Σερβίρετε το κλαφουτί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο από μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κουταλιά σαντιγί.

Ας δούμε μαζί τη συνταγή

Jenny.Gr
www.ricettedellanonna.net

Υλικά

3 αυγά

250 γρ. φράουλες

130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι 00

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 λοβός βανίλιας

1 κ. σούπας βούτυρο

Ζάχαρη άχνη για γεύση

Εκτέλεση

Καταρχάς χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε ασπράδια μέχρι να σφίξουν, προσθέτοντας λίγο λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα ενώνουμε με τους κρόκους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 14 – 26 εκ. Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε και τις χωρίζουμε στα τέσσερα. Στη συνέχεια τις προσθέτουμε στο μείγμα και το αδειάζουμε στη φόρμα. Ψήνουμε στον φούρνο για 35 – 40 λεπτά.

Βγάζουμε το κλαφουτί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστό.

Το κλαφουτί μπορείτε να το ετοιμάσετε μια μέρα πριν και να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε, απλά ζεσταίνοντάς το στο φούρνο για 5 λεπτά. Μπορεί να καταψυχθεί, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε αμέσως μετά το μαγείρεμα και να το αφήσετε να ξεπαγώσει εντελώς πριν το ξαναζεστάνετε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.