COOKING SUGAR, SUGAR

Υγιεινό και πεντανόστιμο παγωτό με γεύση αβοκάντο


JTeam

26 Ιουνίου 2023

Υγιεινό και πεντανόστιμο παγωτό με γεύση αβοκάντο
www.avocadoandfriends.it
Το πιο υγιεινό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο παγωτό που έχετε φάει.

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα αβοκάντο μόνο σε γουακαμόλε. Όμως αυτό το υπέροχο φρούτο μπορεί να γίνει πολλά περισσότερα από ένα μόνο ένα ντιπ.

Το αβοκάντο είναι η υπερτροφή της στιγμής, το πιο μοντέρνο και υγιεινό φρούτο στις ημέρες μας. Πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πρωινό, σε σούπες, ως σάλτσα για ζυμαρικά ακόμα και σε παγωτό.. Όπως αυτό το παγωτό αβοκάντο, σε ξυλάκι, που θα ξετρελάνει ακόμα και παιδιά.

Υλικά

1 ώριμο αβοκάντο (περίπου 260 γρ.)

200 ml γάλα καρύδας

3 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου

3-4 κουταλιές της σούπας χυμός από ένα λάιμ

50 γρ .μαύρη σοκολάτα

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας

20 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Jenny.Gr
www.avocadoandfriends.it

Εκτέλεση

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι χωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι και το χυμό λάιμ στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Ύστερα ρίχνουμε το μείγμα του αβοκάντο στις φόρμες του παγωτού. Βάζουμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε όλα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί με το λάδι καρύδας ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια τη βγάζουμε από το μπεν μαρί, την αδειάζουμε σε ένα δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βγάζουμε τις φόρμες παγωτού από την κατάψυξη, τις κρατάμε για λίγο κάτω από ζεστό νερό για να απελευθερωθούν καλύτερα τα παγωτά και βουτάμε τις άκρες στη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε αμέσως με ψιλοκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.