Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια τότε μπορείτε να τολμήσετε να φτιάξετε γλυκιά ομελέτα με μαρμελάδα και φρούτα του δάσους. Μια σπιτική συνταγή για να κρατήσετε και να επαναλάβετε.
Υλικά
2 αυγά
100 γρ. φρούτα του δάσους
50. γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Βούτυρο
Ζάχαρη
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με 1 πρέζα αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι διαμέτρου ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα με μια σπάτουλα. Όταν αρχίσει να απομακρύνεται η ομελέτα από την άκρη του τηγανιού, αλλά είναι ακόμα αφράτη στο κέντρο, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα στη μέση.
Γέρνουμε το ταψί προς τα εμπρός και με αποφασιστικές και ρυθμικές κινήσεις καλύπτουμε τη μισή ομελέτα με τη μαρμελάδα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο.
Την αδειάζουμε στο πιάτο και σερβίρουμε με φρούτα του δάσους. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κατά βούληση.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.