Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να μάθετε πώς να φτιάχνετε σπιτικό παγωτό με γρήγορο και εύκολο τρόπο. Επιπλέον, αυτά τα σπιτικά παγωτά είναι χωρίς αυγά, χωρίς συντηρητικά και χωρίς πρόσθετα.
Υλικά
500ml φρέσκια κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη
350 γρ συμπυκνωμένο γάλα
Γεύση 1
20 γρ κακάο
Γεύση 2
Κεράσι
Σιρόπι βύσσινο
Γεύση 3
Σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φρέσκια κρέμα χωρίς ζάχαρη και χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ανακατευτεί εντελώς. Τώρα έχουμε τη βάση για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε ένα βάζο μισού κιλού και ρίχνουμε μέσα το μισό παγωτό. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και ανακατεύουμε. Και έχουμε το παγωτό σοκολάτας .
Ή μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλες δύο γεύσεις: ξεκινώντας από το παγωτό που φτιάξαμε προσθέτουμε νιφάδες μαύρης σοκολάτας, σε ποσότητες κατά βούληση, ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε το παγωτό στρατσιατέλα.
Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε κεράσι στο παγωτό, να ανακατέψουμε καλά και να το βάλουμε στο βάζο. Διακοσμούμε με βύσσινο σε σιρόπι και το παγωτό βύσσινο είναι έτοιμο.
Μόλις ετοιμαστούν τα βάζα, τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.