COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο εύκολο παγωτό σε 3 γεύσεις για να αντέξεις τον καύσωνα


JTeam

11 Ιουλίου 2023

Το πιο εύκολο παγωτό σε 3 γεύσεις για να αντέξεις τον καύσωνα
unsplash
Με αυτή την πολύ απλή συνταγή μπορούμε να ετοιμάσουμε διάφορες παραλλαγές παγωτού για να το απολαύσουμε τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να μάθετε πώς να φτιάχνετε σπιτικό παγωτό με γρήγορο και εύκολο τρόπο. Επιπλέον, αυτά τα σπιτικά παγωτά είναι χωρίς αυγά, χωρίς συντηρητικά και χωρίς πρόσθετα.

Υλικά

500ml φρέσκια κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη

350 γρ συμπυκνωμένο γάλα

Γεύση 1

20 γρ κακάο

Γεύση 2

Κεράσι

Σιρόπι βύσσινο

Γεύση 3

Σοκολάτα σε νιφάδες

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φρέσκια κρέμα χωρίς ζάχαρη και χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ανακατευτεί εντελώς. Τώρα έχουμε τη βάση για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Παίρνουμε ένα βάζο μισού κιλού και ρίχνουμε μέσα το μισό παγωτό. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και ανακατεύουμε. Και έχουμε το παγωτό σοκολάτας .

Ή μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλες δύο γεύσεις: ξεκινώντας από το παγωτό που φτιάξαμε προσθέτουμε νιφάδες μαύρης σοκολάτας, σε ποσότητες κατά βούληση, ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε το παγωτό στρατσιατέλα.

Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε κεράσι στο παγωτό, να ανακατέψουμε καλά και να το βάλουμε στο βάζο. Διακοσμούμε με βύσσινο σε σιρόπι και το παγωτό βύσσινο είναι έτοιμο.

Μόλις ετοιμαστούν τα βάζα, τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.