COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο με ένα μυστικό υλικό


JTeam

20 Ιουλίου 2023

Σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο με ένα μυστικό υλικό
www.fattoincasadabenedetta.it
Η σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο είναι ιδανική για να την απολαύσετε στο ψωμί ή για να γεμίσετε νόστιμες τάρτες, κρουασάν και άλλα γλυκά.

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μια απλή και πεντανόστιμη σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι φρέσκα φρούτα, ζάχαρη και χυμός λεμονιού....και ένα μυστικό υλικό που θα κάνει τη διαφορά.

Αυτό το υλικό είναι το τζίντζερ, το οποίο προσθέσαμε στη μαρμελάδα στο τέλος του μαγειρέματος, για να της δώσουμε μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

Ωστόσο, αυτό το βήμα είναι προαιρετικό και ακόμη και χωρίς το τζίντζερ, η μαρμελάδα ροδάκινο θα είναι πολύ νόστιμη.

Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

2 κιλά ροδάκινα

700 γρ. ζάχαρη

1 λεμόνι

Φρέσκο ​​τζίντζερ για γεύση (προαιρετικά)

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ψηλές πλευρές και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σχεδόν στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τζίντζερ για γεύση, αλλά αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.

Στο τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να τα ανακατέψουμε όλα τα υλικά με το μίξερ ώστε να πάρουμε ένα πιο πηχτό και κρεμώδες μείγμα ή να αφήσουμε τη μαρμελάδα με τα κομμάτια των φρούτων.

Παίρνουμε αποστειρωμένα βάζα και ρίχνουμε μέσα τη μαρμελάδα ροδάκινο που βράζει ακόμα. Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε αφήνοντάς τα να κρυώσουν εντελώς. Μόλις κρυώσουν, βράζουμε τα βάζα σε μπεν μαρί για 20 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο η μαρμελάδα ροδάκινο θα διατηρηθεί για δύο χρόνια.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.