COOKING SUGAR, SUGAR

Πεντανόστιμη κρέμα λεμονιού με αμύγδαλα και κάπαρη σε σκόνη


JTeam

18 Αυγούστου 2023

Πεντανόστιμη κρέμα λεμονιού με αμύγδαλα και κάπαρη σε σκόνη
Foto: Guido Barbagelata, www.lacucinaitaliana.it
Μια ασυνήθιστη και εκπληκτικά νόστιμη κρέμα, που θα κατακτήσει τους πάντες  χάρη στον αδιαμφισβήτητο συνδυασμό του λεμονιού και της κάπαρης.

Η κρέμα με λεμόνι, αμύγδαλα και σκόνη κάπαρης είναι μια κρέμα στην οποία έχουμε προσθέσει ένα απροσδόκητο συστατικό, τη σκόνη κάπαρης , η οποία θα δώσει μια έξτρα γεύση διεγείροντας τους γευστικούς κάλυκες. Μπορείτε να τη σερβίρετε κρύο ως επιδόρπιο μετά το φαγητό.

Υλικά

1 λίτρο γάλα

160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

80 γρ αμύγδαλα

50 γρ. άμυλο καλαμποκιού

20 γρ κάπαρη σε ελαιόλαδο

8 κρόκοι

2 λεμόνια

Σκόνη κάπαρης

Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

Φύλλα λεμονιού

Jenny.Gr
Foto: Guido Barbagelata, www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Για τη συνταγή, ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη σε σκόνη και 2 φύλλα λεμονιού και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου δέκα λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός και μετά προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού. Ύστερα φιλτράρουμε το γάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μεταφέρουμε το μίγμα στη φωτιά για να πάρει μια βράση, για 5-6 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Το μοιράζουμε στα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι με την κάπαρη και το λάδι της, ανακατεύοντας ώστε το λάδι από την κάπαρη να πάει σε όλα τα αμύγδαλα. Φρυγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Ύστερα τα χοντροκόβουμε το μίγμα με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.

Μοιράζουμε τα αμύγδαλα πάνω στην κρέμα, συμπληρώνουμε με φύλλα λεμονιού και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.