COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό κέικ με σοκολάτα και τυρί


JTeam

17 Νοεμβρίου 2023

Λαχταριστό κέικ με σοκολάτα και τυρί
pexels
Ένα απαλό και ελαφρύ κέικ, που λιώνει στο στόμα σε κάθε μπουκιά!

Το κέικ με σοκολάτα και τυρί είναι μια παραλλαγή του κλασικού κέικ σοκολάτας. Είναι ένα ακαταμάχητο επιδόρπιο που συνδυάζει τον πλούτο της σοκολάτας με την κρεμώδη υφή του τυριού που απλώνεται για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά απαλό και αφράτο κέικ.

Αυτό το γλυκό είναι μια έκρηξη γεύσεων, ένας τέλειος συνδυασμός ανάμεσα στον ακαταμάχητο κόσμο της σοκολάτας και την πολυτέλεια του τυριού, που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα επιδόρπιο που θα είναι το αποκορύφωμα κάθε περίστασης .

Το τυρί είναι ένα ευέλικτο συστατικό στην κουζίνα, ιδανικό για γλυκές ή αλμυρές παρασκευές . Η λεία και κρεμώδης υφή του συνδυάζεται υπέροχα με τη σοκολάτα , προσθέτοντας μια νότα γλυκύτητας και μια μοναδική πυκνότητα στο γλυκό.

Αυτό το συστατικό προσφέρει στο κέικ μια απαλή υφή και μια πινελιά φρεσκάδας που έρχεται σε αντίθεση με τον πλούτο της σοκολάτας. Η ευελιξία του το καθιστά απαραίτητο στοιχείο για πολλές συνταγές για γλυκά και σε αυτό το κέικ αποδεικνύεται τέλειος σύμμαχος για τη δημιουργία ενός ασυνήθιστου γλυκού. Η σοκολάτα , από την άλλη, είναι μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές στον κόσμο. Το βάθος της γεύσης και η έντασή της συνδυάζονται υπέροχα με την απαλότητα του τυριού, δημιουργώντας μια τέλεια αντίθεση.

Jenny.Gr
pexels

Υλικά

100 γρ. αλεύρι 00

50 γρ. άμυλο πατάτας

130 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

250 γρ. τυρί κρέμα που απλώνεται

200 γρ. μαύρης σοκολάτας

100 γρ. βούτυρο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για να πασπαλίσουμε:

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Καταρχάς σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε με το ηλεκτρικού μίξερ, ώστε να δημιουργηθεί ένα φουσκωμένο και αφρισμένο μείγμα, το οποίο θα έχει τριπλασιάσει τον αρχικό του όγκο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου, και δουλεύουμε για να το ενσωματώσουμε στη ζύμη.

Σε αυτό το σημείο λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την προσθέτουμε στο μείγμα και δουλεύουμε ξανά για να ενσωματωθεί τελείως. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη μαγιά και το άμυλο πατάτας και ανακατεύουμε.

Τελειώνουμε προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Ύστερα μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά . Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας μετά από 30 λεπτά για να ελέγξετε το μαγείρεμα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Το κέικ είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρης άχνη από πάνω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.